S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » DOPRAVA ZDARMA » ARGENTINA 100g + NOVÉ KOŘENÍ 40g


        

ARGENTINA 100g + NOVÉ KOŘENÍ 40g

ZDARMA DOPRAVA NA CELOU OBJEDNÁVKU

doprava zdarma

skladem

 

Skladem: 3,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 8594000000020
Výrobce: IMPERIUM GURMANUM, s.r.o.
Nákupem získáte 11 bodů
naše cena bez DPH: 95,65 Kč (3,66 €)
naše cena s DPH (15 %):
110,00 Kč (4,21 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Popis směsi : jemný prášek, jemně pikantní, BEZ GLUTAMANU

Originální jemně pikantní kořenící směs, vhodná při marinování, grilování, rožnění nebo pečení všech druhů mas. Výtečně chutná také v dušené nebo v grilované zelenině, do brambor i do těstovin.

+

NOVÉ KOŘENÍ: Jsou to usušené bobule stálezeleného stromu pimentovníku . Sklízejí se nezralé, později ztrácejí vůni. Suší se na slunci, tím se mírně svraští, později dostanou červenohnědou až hnědou barvu. Obsahuje pimentovou silici. Zajímavosti z historie : Pochází z ostrovů v Karibské oblasti. Nejlepší nové koření pochází z Jamajky. Do Evropy přišlo z Nového světa, (první zprávy přinesl Kryštof Kolumbus) proto“nové koření“. Hodně oblíbené je v severských zemích a v Americe. Nové koření bylo v Československu ve 20. letech minulého století předmětem přepychové daně. Využití v kuchyni : Používá se do hůře stravitelných jídel, běžně do polévek, omáček, marinád, při nakládání hub a zeleniny, při zabíjačce i na zvěřinu. Užívá se v potravinářském průmyslu – do kečupů, uzenin, konzerv. Aromatizuje se jím káva, čaj (spolu s hřebíčkem, skořicí a kardamomem), přidává se také do směsí koření. Léčivé účinky: Nové koření podporuje zažívání, brání nadýmání a povzbuzuje chuť k jídlu. Způsob užití : Přidává se malé množství na začátku vaření. RECEPTY : Vepřová plec na smetaně 600 g vepřové plece, 1 cibule, 1 lžíce másla, 2 lžíce oleje, sůl, mletý pepř, 4 kuličky nového koření, 2 bobkové listy, 1 lžíce hladké mouky, 250 ml kysané smetany. Maso osolíme a opepříme. Na tuku osmažíme cibuli a maso na ní zprudka opečeme. Přidáme nové koření a bobkový list, podlejeme horkou vodou a dusíme doměkka. Pak zahustíme moukou, povaříme a nakonec vmícháme kysanou smetanu. Podáváme s houskovým knedlíkem.

NGE0MDE4NT