S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » DOPRAVA ZDARMA » AZTÉCKÝ POKLAD 100g + PETRŽEL 50g


        

AZTÉCKÝ POKLAD 100g + PETRŽEL 50g

ZDARMA DOPRAVA NA CELOU OBJEDNÁVKU

doprava zdarma

skladem

 

Skladem: 2,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 8594000000037
Výrobce: IMPERIUM GURMANUM, s.r.o.
Nákupem získáte 11 bodů
naše cena bez DPH: 95,65 Kč (3,68 €)
naše cena s DPH (15 %):
110,00 Kč (4,23 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

AZTÉCKÝ POKLAD

Popis směsi Hrubost směsi : středně hrubá Pikantnost : jemně pikantní Vůně : příjemně výrazná Chuť : jemně nasládle pikantní Glutaman : Ano Využití v kuchyni :Díky všestrannému použití a lahodné chuti si Aztécký poklad získal velkou oblibu v české domácnosti a tak se stal nejprodávanějším kořením roku 2008 Je vhodný na drůbež a vepřové maso,dále svou oblibu získal i při přípravě vegetariánských pokrmů např. těstovinové saláty,tofu,sojové maso atd. Recepty : Pikantní krůtí maso Krůtí prso,2 cibule,olej,3 čerstvé papriky,2 rajčata,100g hrášku,lžíce kečupu,Aztécký poklad Maso nakrájíme na nudličky ,posypeme Aztéckým pokladem a necháme chvíli odležet.Jednu cibuli nakrájíme a zpěníme na oleji,přidáme maso,zprudka opečeme ze všech stran,podlijeme,přikryjeme pokličkou a dusíme asi 20 min..Papriku nakrájíme na proužky,rajčata oloupeme a nakrájíme na osminky.Vše přidáme k masu společně s hráškem,opět hrnec zakryjeme a dusíme,dokud maso zcela nezměkne.Krátce před dovařením přidáme kečup a na kolečka nakrájenou cibuli.Podáváme s rýží. Přírodní vepřové řízky 500g vepřového masa,Aztécký poklad,olej Maso nakrájíme na plátky,posypeme aztéckým pokladem a na rozpáleném oleji opečeme,přikryjeme pokličkou a necháme dusit ve vlastní šťávě dokud maso nezměkne.Až je maso měkké,pokličku sundáme a necháme chvíli péct.Podáváme s bramborovou kaší. Těstoviny s Aztéckým pokladem Půl balíčku těstovin,Aztécký poklad,cibule Těstoviny uvaříme dle návodu,zcedíme a ještě teplé smícháme s kořením,posypeme jemně nakrájenou cibulkou a ihned podáváme

+

 

PETRŽEL - NAŤ (Petroselinum crispum) Popis a výskyt: Petržel je dvouletá kulturní rostlina, dodnes roste planě ve Středomoří. Dá se pěstovat celý rok za oknem v truhlíku. Jako koření ji používáme čerstvou i sušenou. Má vysoký obsah vitaminu C, množství karotenu a dalších vitamínů. Obsahuje flavonoidy a silice. Význačný je obsah draslíku, vápníku a železa. Zajímavosti z historie: Rostla bohatě v celé Římské říši. Ve staré Heladě si tuto rostlinu považovali, neboť dodávala až zázračnou sílu. Vždyť podle legendy Herakles vyčistil Augiášovy chlévy a zabil hydru díky petrželi, kterou si ozdobil hlavu. Využití v kuchyni: Používáme čerstvou nať, s u š e n o u nebo i zmrazenou. Patří do polévek, smetanových omáček, rýže, těstovin, knedlíků, na brambory, k rybám, drůbeži, masům i sekaným, do nádivek, vaječných pokrmů, do pomazánek, majonéz aj. Léčivé účinky : Petržel působí proti křehkosti cév, je močopudná, ve velkých dávkách překrvuje pánevní orgány, proto by těhotné ženy neměly užívat nadměrné množství. Jinak podporuje trávení, mírně snižuje krevní tlak a má antiseptické účinky. Konzumovat s rozumem by ji měli používat i pacienti se zánětem močových cest. Způsob užití : Přidávat těsně před dokončením jídla, nebo až při podávání .

YzZlMjllMz