S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » OBILOVINY » Bulgur celozrnný 500g


        

Bulgur celozrnný 500g

skladem

 

Skladem: 12,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 8594072105159
Výrobce: Natural Hustopeče
EAN kód: 8594072105159
Nákupem získáte 3 bodů
naše cena bez DPH: 26,09 Kč (1,02 €)
naše cena s DPH (15 %):
30,00 Kč (1,17 €)

do košíku:
  ks  

Bulgur, který u nás není moc rozšířený je nedílnou součástí zdravé kuchyně v oblastech Turecka, Středního Východu, severní Afriky a Indie, kde se používá k přípravě tradičních jídel. V naší kuchyni se stal mnohem populárnější kuskus, který je ale méně chutnější a má menší výživnou hodnotu. Bulgur je dokonce výživnější než rýže.

Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice, kdy se její zrna namáčí, uvaří a po vysušení podrtí na menší kousky. Namáčení a vařením dochází ke vzniku enzymů a částečné přeměně škrobů na jednoduché cukry. Díky tomu je také příprava bulguru velice snadná – nemusí se vařit, stačí jej zalít horkou vodou, zabalit do utěrky a nechat dojít. Obsahuje vitmín A, fosfor, železo, hořčík a minimální množství tuku. Díky vláknině podporuje činnost střev a je velmi dobře stravitelný.  Je jasným kandidátem pro ozdravení našeho jídelníčku.

V české kuchyni se dá bulgur použít do nádivek, sekané, karbanátků, rizot, ale také jako příloha nebo zavářka do polévky.

 

Jednoduchá a rychlá příprava patří k dalším výhodám bulguru, který při přípravě vstřebá až 3 násobek vody a je možné ho upravovat následujícími třemi způsoby:

  • vařením na mírném ohni po dobu cca 12 – 15 minut. Je možné také bulgur odstavit po pěti minutách a nechat dojít pod pokličkou

 

  • zalitím horkou vodou, přikrytím pokličkou a pro udržení tepla zabalením do utěrky. V tom případě je bulgur hotový za 25 – 30 minut

 

  • nabobtnání je nejšetrnější způsob, díky kterému se uchovají všechny minerály a vitamíny. V tomto případě se bulgur zalije studenou vodou a nechá zhruba hodinu nabobtnat.

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

NjNiZj