S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » BEZLEPKOVÉ PRODUKTY » Sladkosti » Datlové bonbony JABLKO 50 g


        

Datlové bonbony JABLKO 50 g

novinka

skladem

 

Skladem: 1,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 0009998
Výrobce: Jana Hrebíčková - BRIKLI
Nákupem získáte 3 bodů
naše cena bez DPH: 25,22 Kč (0,97 €)
naše cena s DPH (15 %):
29,00 Kč (1,11 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Popis produktu

složení: datle, vlašský ořech, slunečnice,  sušené jablko, skořice

hmotnost: 50 g

Jablka téměř neobsahují bílkoviny, mají však vysoký obsah vody, málo sacharidů. Jsou mimořádně bohatá na vitaminy a stopové prvky. Jablka mají vysoký obsah draslíku. Jablko obsahuje až 30% vlákniny. Regenerují a očišťují organizmus, snižují hladinu cholesterolu a cukru v krvi. Jsou účinná při bolestech hlavy a závratích. Pomáhají proti průjmu i zácpě. Proti průjmu pomáhají sladká jablka, při zácpě zase kyselá, která povzbuzují činnost střev. Jsou osvědčeným prostředkem při těžkostech s klouby. Podporují odolnost proti chorobám. Jablka působí jako vynikající omlazovací kúra. Ze slupky a dužiny, které chrání jaderník, se v lidském organizmu uvolňují látky s léčivým i preventivním účinkem. Odvar z jabloňových květů má uklidňující účinky a zmírňuje záchvaty kašle. Při chřipce a kašli se osvědčilo pití šťávy z jablek. Jemně nastrouhané jablko i se slupkou konzumované večer váže ve střevech toxické látky.

datle

Datle jako základ všech nabízených variant nabízejí zdravější, přirozeně sladkou chuť díky svému vysokému obsahu fruktózy a glukózy. I proto jsou rychlým zdrojem energie pro lidský organismus nejen při fyzických aktivitách, ale i na cestách. Zároveň jsou nedocenitelným pomocníkem v zahnání chuti na sladké. Datle jsou velmi bohatý zdroj draslíku, který ovlivňuje spolu se sodíkem množství tekutin v buňkách, nese nervové vzruchy, reguluje srdeční tep a tlak, podporuje přeměnu krevního cukru na glykogen, je přirozeným diuretikem. Dalšími minerály obsaženými v datlích jsou vápník, železo, hořčík, fosfor, sodík, měď, mangan a zinek. Také obsahují vitaminy thiamin, riboflavin, niacin, pyridoxin, kyselinu listovou, kyselinu panthotenovou, vitamin A a vitamin K, cholin, karotenoiny lutein a zeaxanthin. Datle jsou ideální svačinkou pro studenty i duševně pracující. Výborně povzbudí při poklesu energie a únavě, přičemž nezvyšují hladinu cukru v krvi. Také pomáhají chránit před aterosklerózou.

vlašský ořech

Vlašský ořech má vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, malé množství sacharidů a vysoce kvalitní proteiny. Dále obsahuje draslík, fosfor, hořčík, zinek, kyselinu listovou, železo, měď, mangan a nízký obsah sodíku. Z vitaminů ořechy nabízejí velké množství vitaminů E a B1, B2, B3 a B6, menší množství vitaminů A a C.

slunečnicové semínko

Po dobrém rozemletí či rozkousání je semínko velmi dobře stravitelné. Semínko je bohaté na bílkoviny, tuky, vitaminy B1,B3, B6, má velké množství vitaminu E a kyseliny listové. Z minerálů jsou z hlediska obsahu DDD nejvýznamnější mangan, měď, hořčík, fosfor, zinek, železo a draslík.

mandle

Mandle jsou dobrým zdrojem bílkovin potřebných pro zdravý růst a regeneraci buněk. Jsou bohaté na vitaminy skupiny B a na vitamin E. Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku. Obsahují též významné množství hořčíku, mědi, fosforu a manganu. Dále v mandlích najdeme draslík, selen a zinek. Obsah vápníku v mandlích je o hodně vyšší než v mléku. Jako jediné ve své kategorii působí v těle zásadotvorně. Je výhodné konzumovat mandle i se slupkou, protože tak obsahují více vlákniny i živin.

kakao

Kakao obsahuje ve větším množství flavonoidy, které jsou obsaženy v rostlinách, v potravinách a nápojích rostlinného původu. Pravidelná konzumace ovoce a zeleniny s vysokým obsahem flavonoidů snižuje výskyt mnoha chronických onemocnění – rakoviny, mrtvice a koronárních srdečních chorob. Flavonoidy fungují jako antioxidanty při likvidaci volných radikálů v buňkách a tak snižují poškození buněk způsobené volnými radikály. Ochranný účinek flavonoidů kakaa se uplatňuje především při různých kardiovaskulárních onemocněních, včetně vysokého krevního tlaku.

MjhkMWMyND