S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » BEZLEPKOVÉ PRODUKTY » Sladkosti » Datlové bonbony ŠVESTKOVÉ 50 g,bezlepkové


        

Datlové bonbony ŠVESTKOVÉ 50 g,bezlepkové

novinka

skladem

 

Skladem: 0,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 0009993
Výrobce: Jana Hrebíčková - BRIKLI
Nákupem získáte 3 bodů
naše cena bez DPH: 25,22 Kč (0,97 €)
naše cena s DPH (15 %):
29,00 Kč (1,11 €)

Kompletní specifikace

Popis produktu

složení: datle, mandle, slunečnice, sušené švestky, skořice

hmotnost: 50 g

Švestky obsahují velké množství vlákniny, která je prospěšná pro trávicí systém. Zároveň tím významně snižují vstřebávání cholesterolu. Díky vysokému obsahu pektinů dodávají pocit sytosti a zpomalují vstřebávání cukrů. Z minerálů v nich najdeme větší množství draslíku, dále fosfor, vápník, hořčík, železo, měď a mangan. Z vitaminů nabízejí vitamin B3, B6, vitamin A, E a K. Mají nízký GI² – jejich konzumace tak pomáhá kontrolovat hladinu krevního cukru a snižuje riziko cukrovky II. typu. Kvůli svým projímavým účinkům se švestky používají při zácpě.

datle

Datle jako základ všech nabízených variant nabízejí zdravější, přirozeně sladkou chuť díky svému vysokému obsahu fruktózy a glukózy. I proto jsou rychlým zdrojem energie pro lidský organismus nejen při fyzických aktivitách, ale i na cestách. Zároveň jsou nedocenitelným pomocníkem v zahnání chuti na sladké. Datle jsou velmi bohatý zdroj draslíku, který ovlivňuje spolu se sodíkem množství tekutin v buňkách, nese nervové vzruchy, reguluje srdeční tep a tlak, podporuje přeměnu krevního cukru na glykogen, je přirozeným diuretikem. Dalšími minerály obsaženými v datlích jsou vápník, železo, hořčík, fosfor, sodík, měď, mangan a zinek. Také obsahují vitaminy thiamin, riboflavin, niacin, pyridoxin, kyselinu listovou, kyselinu panthotenovou, vitamin A a vitamin K, cholin, karotenoiny lutein a zeaxanthin. Datle jsou ideální svačinkou pro studenty i duševně pracující. Výborně povzbudí při poklesu energie a únavě, přičemž nezvyšují hladinu cukru v krvi. Také pomáhají chránit před aterosklerózou.

vlašský ořech

Vlašský ořech má vysoký obsah omega-3 mastných kyselin, malé množství sacharidů a vysoce kvalitní proteiny. Dále obsahuje draslík, fosfor, hořčík, zinek, kyselinu listovou, železo, měď, mangan a nízký obsah sodíku. Z vitaminů ořechy nabízejí velké množství vitaminů E a B1, B2, B3 a B6, menší množství vitaminů A a C.

slunečnicové semínko

Po dobrém rozemletí či rozkousání je semínko velmi dobře stravitelné. Semínko je bohaté na bílkoviny, tuky, vitaminy B1,B3, B6, má velké množství vitaminu E a kyseliny listové. Z minerálů jsou z hlediska obsahu DDD nejvýznamnější mangan, měď, hořčík, fosfor, zinek, železo a draslík.

mandle

Mandle jsou dobrým zdrojem bílkovin potřebných pro zdravý růst a regeneraci buněk. Jsou bohaté na vitaminy skupiny B a na vitamin E. Mandle jsou jedním z nejbohatších rostlinných zdrojů vápníku. Obsahují též významné množství hořčíku, mědi, fosforu a manganu. Dále v mandlích najdeme draslík, selen a zinek. Obsah vápníku v mandlích je o hodně vyšší než v mléku. Jako jediné ve své kategorii působí v těle zásadotvorně. Je výhodné konzumovat mandle i se slupkou, protože tak obsahují více vlákniny i živin.

kakao

Kakao obsahuje ve větším množství flavonoidy, které jsou obsaženy v rostlinách, v potravinách a nápojích rostlinného původu. Pravidelná konzumace ovoce a zeleniny s vysokým obsahem flavonoidů snižuje výskyt mnoha chronických onemocnění – rakoviny, mrtvice a koronárních srdečních chorob. Flavonoidy fungují jako antioxidanty při likvidaci volných radikálů v buňkách a tak snižují poškození buněk způsobené volnými radikály. Ochranný účinek flavonoidů kakaa se uplatňuje především při různých kardiovaskulárních onemocněních, včetně vysokého krevního tlaku.

MjRiMjg2Nm