S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » KOŘENÍ A OCHUCOVADLA » KORIANDR MLETÝ 50g


        

KORIANDR MLETÝ 50g

(coriandrum sativum)

skladem

 

Skladem: 4,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 8594000000358
EAN kód: 8594000000358
Nákupem získáte 3 bodů
naše cena bez DPH: 26,09 Kč (1,02 €)
naše cena s DPH (15 %):
30,00 Kč (1,17 €)

do košíku:
  ks  

KORIANDR (coriandrum sativum) Popis a výskyt : Koriandr je jednoletá až dvouletá rostlina, pocházející z Římské říše a západní Asie. Zmínky o jeho použití jsou staré více než 3000 let. Dnes se pěstuje téměř po celém světě, také u nás v teplých oblastech. Má nasládlou a lehce pomerančovou chuť.Hlavní účinnou látkou je aromatická silice. Zajímavosti z historie : Koriandr patří mezi nejstarší kulturní rostliny. Byl nalezen i v epyptských hrobkách z doby asi 1000 let př.n.l. jako obětní rostlina. Římský lékař Caelius Aurellianus doporučoval používat koriandr v kuchyni. Mattioli uvádí, že“ posiluje paměť a žaludek, dává čistý vonných dech, moří červy v životě a posiluje přirození“. Využití v kuchyni: V kuchyni se užívá celý nebo mletý do sladkých i slaných pokrmů. Přidává se do směsí koření, k nakládání zeleniny např. okurek či červené řepy, zeleninových pokrmů, likérů, čokolády aj. Léčivé účinky: Koriandr omezuje růst bakterií, povzbudivě působí na činnost žaludku i střev, omezuje nadýmání a údajně podle indických pramenů zvyšuje činnost mozku a tiší migrénu. Užívá se rovněž při potížích s játry, žlučníkem nebo slezinou, ale také při bolestech v krku jako kloktadlo. Způsob užití : Doporučená denní dávka je 0,5 – 1,5 g suché drogy. Nálev se připravuje tak, že se l čajová lžička drogy zalije šálkem vařící vody a nechá 3 minuty odstát. Po přecezení se užívá jednou denně třetina nálevu. Kloktadlo si připravíme ve formě odvaru. Při chronické rýmě můžeme inhalovat výpary z drceného koriandru. RECEPTY: Italské kuřecí potěšení 4 kuřecí řízky,2 lžičky mletého nebo drceného koriandru,sůl, olej, 250 ml smetany ke šlehání, 1 ,malá konzerva rajčatového protlaku4 lžíce strouhaného parmazánu,snítka bazalky na ozdobu. Kuřecí řízky naklepeme, osolíme a okořeníme koriandrem. Pak je na oleji zprudka opečeme po obou dvou stranách, přidáme smetanu s rajčatovým protlakem a ještě krátce podusíme. Každou porci masa na talíři přelijeme šťávou a posypeme parmazánem. Podáváme s vařenými bramborami ozdobené lístky bazalky.

základ na přípravu vlastních směsí koření na masa, dále na nakládání zeleniny, konzervace ryb

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

MzI0M