S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » OBILOVINY » Kaše » NOMINAL kaše špaldová 300g


        

NOMINAL kaše špaldová 300g

skladem

 

Skladem: 9,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 140056
Výrobce: Nominal
EAN kód: 8594010190155
Nákupem získáte 5 bodů
naše cena bez DPH: 43,48 Kč (1,67 €)
naše cena s DPH (15 %):
50,00 Kč (1,92 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Oblíbená instantní kaše. Ptáš se proč? Špalda je prastará obilovina, která nebyla šlechtěna, takže si zachovala obrovské množství cenných látek! Špalda ukrývá velké množství hořčíku a vitaminů skupiny B, včetně vitaminu B17, u kterého bylo prokázáno preventivní působení proti nádorovému bujení.

Ve složení jako obvykle čekej jenom přírodní suroviny bez barviv, konzervantů a dalších podobných nežádoucích látek.

Použité suroviny 100% pšenice špalda

Neboj se experimentovat!

Špaldovou kaši si můžeš dochutit podle svých vlastních představ. Špaldová kaše na sladko je vynikající zejména s následujícími ingrediencemi:

med nebo marmeláda
všechny druhy ovoce
čokoláda
ořechy

Kaši si můžeš připravit doma, na návštěvě s přáteli, nebo třeba na cestách. Prostě všude, kde budeš mít po ruce instantní špaldovou kaši.

Buď chytrolín

A až se tě příště kamarádi nebo někdo z rodiny zeptá, proč jíš špaldovou kaši, budeš mít odpověď. Teda v případě, že si zapamatuješ aspoň něco málo o tom, co to vlastně je pšenice špalda.

Pšenice špalda je jednou z nejstarších kulturních obilnin. V současné době zažívá svoji renesanci, a to především pro svůj vysoký obsah vlákniny a lehkou stravitelnost. Pšenice špalda obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus. Je výborným zdrojem vitamínů skupiny B (především B1, B2 a niacinu) a významný je také obsah vitamínu A a E. Z minerálních látek špalda obsahuje především fosfor, draslík, železo a hořčík. Obsahuje také relativně mnoho nenasycených mastných kyselin a žádný cholesterol.

Bílkovina špaldy má vysokou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina pšenice seté (obsah lepku se pohybuje v rozmezí 35–45 % a jeho kvalita je vysoká), proto lidé alergičtí na pšeničný lepek špaldu většinou snášejí. Vliv špaldy je však individuální a používání špaldy v bezlepkové výživě je nutné konzultovat s lékařem. Vláknina má jemnou strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a střevní peristaltiku. Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se její lehká stravitelnost a vhodnost při léčení některých alergií.

 

Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1586 kJ/378,8 kcal. Bílkoviny: 16,2 g. Sacharidy: 74,5 g. Tuky: 2,9 g. Vláknina: 9 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): minerální látky 1,8 g

ZDU2NWNk