S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » OBILOVINY » Otruby ovesné mleté 250g


        

Otruby ovesné mleté 250g

skladem

 

Skladem: 1,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 100083
Výrobce: Zdraví z přírody s.r.o.
EAN kód: 8594046762548
Nákupem získáte 2 bodů
naše cena bez DPH: 16,52 Kč (0,63 €)
naše cena s DPH (15 %):
19,00 Kč (0,73 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Oves je obilovina s vysokou energetickou a nutriční hodnotou. Má vysoký obsah biologicky hodnotných bílkovin, vysoký podíl nenasycených mastných kyselin, příznivé složení sacharidů a vysoký obsah rozpustné vlákniny. Obsah bílkovin se pohybuje mezi 14–21 %. Skladba aminokyselin je velmi vyvážená s vysokým podílem esenciálních aminokyselin, které jsou nezbytné pro stavbu kostí a svalů. Jako ostatní obiloviny obsahuje složité, velmi kvalitní cukry, které se vstřebávají velmi pomalu a podle potřeb organizmu. Nezpůsobuje tedy obezitu, ale naopak zvyšuje energetickou výkonnost. Oves je také bohatým zdrojem nestravitelné a stravitelné vlákniny. Díky tomu má velmi příznivý vliv na snižování hladiny cholesterolu v krvi. Oves se obecně doporučuje při stavech vyčerpání a nervové slabosti, v rekonvalescenci, při vysokém krevním tlaku a pro úpravu trávení. Je také výborný pro diabetiky, stabilizuje krevní cukr. Oves je i dobrým zdrojem minerálních látek a vitaminů. Výrazně vyšší než u ostatních obilnin je obsah hořčíku, železa, zinku a manganu.

Otruby jsou produkt vznikající při zpracování pšenice, ovsa, žita, špaldy atd . Jsou velmi dobrým zdrojem stravitelné i nestravitelné vlákniny, což je ideální kombinace pro zachování správné činnosti tlustého střeva a nutí je k pohybu a tím jsou otruby pro naše tělo tak důležité. Otruby se používají také k léčbě ekzémů v podobě koupelí.

Jejich konzumací se sníží riziko vzniku rakoviny tlustého střeva.

- ovesné otruby napomáhají snižování cholesterolu

- jsou účinnou prevencí zácpy

- snižují vznik hemeroidů

- zajišťují stálou hladinu cukru v krvi

- urychlují průchod potravy střevy

- nabuzují pocit zasycení

- obsahují antioxidanty - vitamín C a E

Pozor na nadměrný příjem

Nadměrná konzumace může způsobit syndrom dráždivého tračníku a nadýmání. Také může zhoršit vstřebání vápníku a železa.

Obsahové látky: vitamíny sk. B, bílkoviny a využitelné cukry

Použití

- ranní kaše

- přídavek do pečiva, moučníků, sladkých dezertů

- přídavek do slaného pečiva, chlebů

- koláče, těsta

- vhodná posýpka jogurtů

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

MjVmM