S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » KLÍČKY, KRUPICE, OTRUBY » Otruby špaldové mleté 250g


        

Otruby špaldové mleté 250g

skladem

 

Skladem: 5,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 8594046763255
Výrobce: Zdraví z přírody s.r.o.
EAN kód: 8594046763255
Nákupem získáte 2 bodů
naše cena bez DPH: 14,78 Kč (0,58 €)
naše cena s DPH (15 %):
17,00 Kč (0,67 €)

do košíku:
  ks  

Pšenice špalda je jednou z nejstarších kulturních obilnin. V současné době zažívá svoji renesanci, a to především pro svůj vysoký obsah vlákniny a lehkou stravitelnost. Pšenice špalda obsahuje téměř všechny základní složky důležité pro zdravý lidský organizmus. Je výborným zdrojem vitamínů skupiny B (především B1, B2 a niacinu) a významný je také obsah vitamínu A a E. Z minerálních látek špalda obsahuje především fosfor, draslík, železo a hořčík. Obsahuje také relativně mnoho nenasycených mastných kyselin a žádný cholesterol. Bílkovina špaldy má vysokou nutriční hodnotu a jiné složení aminokyselin než bílkovina pšenice seté (obsah lepku se pohybuje v rozmezí 35–45 % a jeho kvalita je vysoká), proto lidé alergičtí na pšeničný lepek špaldu většinou snášejí. Vliv špaldy je však individuální a používání špaldy v bezlepkové výživě je nutné konzultovat s lékařem. Vláknina má jemnou strukturu vláken, díky níž je velmi dobře snášena, podporuje trávení a střevní peristaltiku. Z hlediska zdravotního se špaldě připisují pozitivní účinky na stimulaci imunitního systému, cení se její lehká stravitelnost a vhodnost při léčení některých alergií.

Otruby jsou produkt vznikající při zpracování pšenice, ovsa, žita, špaldy atd . Jsou velmi dobrým zdrojem stravitelné i nestravitelné vlákniny, což je ideální kombinace pro zachování správné činnosti tlustého střeva a nutí je k pohybu a tím jsou otruby pro naše tělo tak důležité. Otruby se používají také k léčbě ekzémů v podobě koupelí.

Jejich konzumací se sníží riziko vzniku rakoviny tlustého střeva.

Pozor na nadměrný příjem

Nadměrná konzumace může způsobit syndrom dráždivého tračníku a nadýmání. Také může zhoršit vstřebání vápníku a železa.

Obsahové látky: vitamíny sk. B, bílkoviny a využitelné cukry

Použití

- ranní kaše

- přídavek do pečiva, moučníků, sladkých dezertů

- přídavek do slaného pečiva, chlebů

- koláče, těsta

- vhodná posýpka jogurtů

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

NDIzZT