S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » BEZLEPKOVÉ PRODUKTY » Těstoviny » Pohankové těstoviny kolínka 250g


        

Pohankové těstoviny kolínka 250g

bezlepkové

skladem

 

Skladem: 5,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 140011
Výrobce: Šmajstrla s.r.o.
EAN kód: 8594043010239
Nákupem získáte 3 bodů
naše cena bez DPH: 27,83 Kč (1,07 €)
naše cena s DPH (15 %):
32,00 Kč (1,23 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Popis produktu:

Pohankové těstoviny jsou přirozeně bezlepkové a lehce stravitelné. Pohankové těstoviny kolínka jsou vhodné do těstovinových salátů nebo jako příloha. Velmi rychlá příprava a skvělá chuť! Vhodné pro diabetiky.

Složení:

pohanková mouka, voda

Balení:

250 g

Země původu:

Česká republika

 

Informace o značce Šmajstrla

Šmajstrla

Mlynáři z rodu Šmajstrlů z Kopané ve Frenštátě pod Radhoštěm melou pohanku už po pět generací od roku 1861. Používají přitom technologii mechanického loupání, při němž (na rozdíl od tepelného zpracování) zůstávají v pohance zachovány vitamíny i další hodnotné látky. Přáním majitele je, aby pohanka i nadále přinášela lidem zdraví, které stále zůstává tím největším bohatstvím každého člověka.
V pohankovém mlýně Šmajstrla se zpracovává a balí pouze pohanka a produkty z ní, což je důležitá informace pro alergiky a lidi trpící celiakií. Mechanické loupání je založeno na opakovaném obrušování obalových vrstev nažky mezi mlýnskými kameny, nebo rotujícími kotouči s drsným povrchem. Pro dobrou výtěžnost je třeba zpracovávat pohanku tříděnou podle velikosti nažek (kalibrovanou). Technologický proces mechanického loupání pohankových nažek zachovává původní chuťové vlastnosti pohanky včetně vysoké dietetické hodnoty.
Při termickém loupání se nažky napařují horkou párou a následně se prudce usuší. Přitom oplodí praskne a kroupa se pak snadno oddělí od oplodí. Vysoké teploty při sušení ničí vitamíny, obsažené v pohankovém semenu, způsobují chuťové změny a umožňují vznik karcinogenních sloučenin.


ODdmOGI1M