S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » NOVINKY A AKCE » ZBOŽÍ V AKCI » 77% ČOKOLÁDA BEZ CUKRU S KOKOSEM 65 G Chocolate Hill


        

77% ČOKOLÁDA BEZ CUKRU S KOKOSEM 65 G Chocolate Hill

novinka akce

 

Skladem: 3 ks
Číslo produktu: 8594183410753
EAN kód: 8594183410753
naše cena bez DPH : 80,87 Kč (3,52 €)
naše cena s DPH (15 %):
93,00 Kč (4,04 €)

do košíku:
  ks  

Že se na čokoládě bez cukru nedá pochutnat? Přesvědčíme vás o tom, že opak je pravdou. Naše ručně vyráběná Bean to Bar tmavá čokoláda z kakaových bobů Criollo z Peru je zjemněná mandlemi, kešu ořechy a kakaovým máslem. Za sladkou chuť vděčí přírodnímu sladidlu zvanému erythritol. Nebojte se, nejedná se o nějakou chemii a v popisu níže se o něm dozvíte více. Další zjemnění přináší voňavý na drobno nasekaný kokos, který jsme na čokoládu nasypali.

Čokoláda bez cukru s kokosem - konečně čokoláda bez výčitek

Lidé, kteří se chtějí vyhnout cukrům, museli do dnešní doby většinou volit nějakou zcela neslazenou čokoládu, která se blížila 100 %. Ale co si budeme povídat, pro mnohé z nás taková čokoláda rozhodně není za odměnu, a o její dobré chuti se musíme spíše přesvědčovat. Chuť na sladké prostě nezažene. Další volbou jsou čokolády s umělými sladidly. Na trhu však většinou naleznete čokolády, které obsahují chemická sladidla s projímavými účinky. A pokud jde o přírodní sladidla jako je třeba stévie, je zde velké riziko, že čokolády budou mít nepříjemnou pachuť. Navíc se dle některých studií začíná o pozitivním vlivu stévie na zdraví značně pochybovat. 

My jsme se rozhodli jít cestou přírodního sladidla, které bude objektivně nejlepší, a maximální snahy o zjemnění čokolády. V této rovnici hrají podstatnou roli použité kakaové boby. Využili jsme vzácnou odrůdu kakaových bobů Criollo, jejichž domovinou je Peru. Tato odrůda je přirozeně velmi ovocná a neobsahuje tolik hořkosti. Dalším krokem bylo, že jsme při mletí bobů přidali do mlýnu i mandle a kešu ořechy, které jsou přirozeně nasládlé a pomáhají nám ve zjemnění chuťového profilu. Tuto čokoládu jsme navíc ručně posypali na jemno strouhaným kokosem. Ten opět přidá na jemnosti, navíc je bohatým zdrojem zdraví prospěšných tuků a obsahuje opravdu nízký podíl sacharidů. Jako sladidlo byl zvolen erythritol, což je drahá surovina přírodního původu. Nenechte se tedy odradit názvem, který působí hodně chemicky. V další odstavcích mu věnujeme více prostoru, takže se můžete s touto surovinou lépe seznámit.

A jak tedy čokoláda chutná? Jednoznačně vás překvapí. Snad každý, kdo čokoládu vyzkoušel, nechtěl uvěřit, že je opravdu bez cukru. Prostě a jednoduše si myslel, že ochutnává jednu z našich dalších vysokoprocentních čokolád. A to je pro tuto čokoládu skvělé vysvědčení! Čokoláda jako taková není nějak výrazně hořká. Je naopak velmi jemná a dobře se rozpouští na jazyku. Intenzivní kakaová chuť postupně přechází do zajímavých oříškových tónů, za což vděčí přidaným mandlím a kešu. Oblíbený kokos vás doslova očaruje, protože velmi příjemně křupe. 

Erythritol a čokoláda

Od začátku jsme trochu bojovali s tím, že název erythritol není zrovna vábný, tváří se chemicky a to k našim čokoládám jednoduše nepasuje. A je to škoda, protože jde o přírodní sladidlo. Nakonec jsme se tedy rozhodli jej použít. A pro lepší pocit, že opravdu děláme to nejlepší co můžeme, používáme jeho výrazně dražší variantu v BIO kvalitě. Provedli jsme totiž rozsáhlý průzkum možností slazení čokolády a erythritol vyšel jako jednoznačný vítěz. Nemá žádné výrazné projímavé účinky jako celá řada podobných sladidel. Není vyráběn synteticky. I tak je však třeba upozornit, že jeho nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky. Doporučená denní dávka by neměla u dospělého překročit 50 g. Nicméně to není žádný problém. V jedné tabulce této čokolády ho je necelých 8 gramů. Pokud tedy za den nesníte více jak 6 tabulek, tak nemusíte mít obavy. To byste dříve dostali žlučníkový záchvat z nadměrné konzumace tuku .

Čokoláda s minimem sacharidů - splněno

V tabulce s nutričními hodnotami se můžete přesvědčit, že se nám podařilo dostat na krásná a doslova bezkonkurenční čísla. V této čokoládě je pouhých 16,1 g sacharidů na 100 g. Ve skutečnosti je však potřeba 12 g odečíst. Jedná se totiž o erythritol, který je řazen mezi cukerné alkoholy, které sice patří do sacharidů, ale v těle nemetabolizuje. Neobsahuje takřka žádné kalorie a neovlivňuje glykemický index. Ve 100 g této čokolády je tedy jen 1,7 g cukrů.


SLOŽENÍ:
kakaové boby, kakaové máslo, sladidlo erythritol (12 %), kešu ořechy, mandle, strouhaný kokosový ořech. Obsah kakaové sušiny nejméně: 77 %.

KAKAOVÉ BOBY:
odrůda Criollo, země původu Peru

HMOTNOST:
65 g

INFORMACE PRO ALERGIKY:
Může obsahovat stopy mléka a ostatních skořápkových plodů.

DOPORUČENÍ:
Nadměrná konzumace může vyvolat projímavé účinky.

SKLADOVÁNÍ:
Skladujte v suchu, charaňte před teplem a přímým slunečním světlem.

Výživové údaje (100 g):
Energie 2247 kJ / 545 kcal
Tuky 50,6 g
z toho nasycené mastné kyseliny 29,8 g
Sacharidy 16,1 g
z toho cukerné alkoholy 12,0 g
z toho cukry 1,7 g
Vláknina 22,3 g
Bílkoviny 9,7 g
Sůl 0,1 g

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

Telefon: +420 604 789 756

ZDAwY2