S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » SEMENA KLÍČKY » Brokolice semena na klíčky 10 g


    

Brokolice semena na klíčky 10 g

akce

skladem

 

Skladem: 7,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: KL5
EAN kód: 5907595506632
Nákupem získáte 3 body
běžná cena 35,00 Kč (1,52 €)
naše cena bez DPH : 26,09 Kč (1,13 €)
naše cena s DPH (15 %):
30,00 Kč (1,30 €)

do košíku:
  ks  

Klíčky brokolice patří mezi chuťově pikantnější klíčky. Patří mezi nejprospěšnější pro lidský organismus. V průběhu klíčení látky obsažené v semínkách se proměňuji v látky velmi lehce vstřebatelné lidským organismem. Bohatý zdroj vitamínu A, V B1, PP, řady dalších mikroelementů a  minerálních látek důležitých pro fungování lidského organismu, jako jsou, fosfor, vápník,  železo a magnezium, enzymy a jiných, posilujících tělo látek.  Hlavní silou klíčků brokolice je ale látka sulforafan, která podstatným způsobem snižuje riziko rakovinných onemocnění a její množství v klíčcích je 200x větší, než v brokolici samotné. Tyto klíčky by měly být neoddělitelnou součásti jídelníčku lidí, kteří jsou rakovinou ( třeba pracovním prostředím) ohrožení nebo rakovinu již mají.  Zvyšují odolnost imunitního systému a obsahuji antibakteriální složky které ničí bakterie  Helicobacter pylori, která způsobuje záněty žaludku typu B a vředy.

Klíčky brokolice jsou vhodné pro pikantní saláty, tvarohové pomazánky, do baget, k sýrům nebo k posypání brambor, jako příloha k hlavním jídlům

Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování

Obecně o klíčcích

Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.

Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.

 

Klíčení semen na klíčky - brokolice

Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme. Brokolici necháme klíčit na tmavším místě, Klíčíme ve speciální misce na klíčky, které lze zakoupit nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce, lze klíčit i v sklenici stejně jako mungo.  Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (3-4 dny) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 3 až 6 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 1 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 5 -6 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží týden.

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

Telefon: +420 604 789 756

NDcwN2NiZ