S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » NÁPOJE » Brusinková šťáva 500ml Natural


        

Brusinková šťáva 500ml Natural

 

Skladem: 8 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 8594010317590
Výrobce: Natural Jihlava JK s.r.o.
EAN kód: 8594010317590
běžná cena 150,00 Kč (6,52 €)
naše cena bez DPH : 117,39 Kč (5,10 €)
naše cena s DPH (15 %):
135,00 Kč (5,87 €)

do košíku:
  ks  

Brusinková šťáva 500ml Natural

Složení: brusinková šťáva s dužinou 90%, fruktóza 10%

Brusinková šťáva na močové cesty

Probiotika - potraviny, které obsahují žijící kultury „dobrých“ baktérií - jsou v Evropě stále populárnější. Lidé jim připisují mnohé prospěšné účinky, včetně schopnosti zabránit infekcím močových cest. Finští vědci však nyní prokázali, že při prevenci a léčení infekcí močových cest není nad další přírodní léčebný prostředek - brusinkovou šťávu.

Antibakteriální schopnosti brusinek jsou způsobeny chemickými sloučeninami, které jsou v nich obsažené a které jsou názývány proanthocyanidiny. Odborníci z Worcesterského polytechnického institutu tyto sloučeniny izolovali a demonstrovali, jak fungují. Proanthocyanidiny se naváží na škodlivé bakterie jako je E. coli a vytvoří na nich jakýsi obal. Tento obal zabraňuje bakteriím přilnout k stěnám zažívacího traktu a močových cest a vytvořit zde infekci.

Nepřilnavé vlastnosti proanthocyanidinů možná vysvětlují výsledky několika klinických experimentů, které ukázaly, že brusinkový džus může snižovat výskyt zánětu močových cest.

Například se zjistilo, že ženy, které pily pravidelně brusinkový džus po šest měsíců, měly o 20% nižší riziko zánětu močových cest. A z jiné studie zase vyplývá, že dvě sklenice brusinkového džusu denně snižují četnost  infekcí močových cest u těhotných žen o 41%.

Účinky proanthocyanidinů se také jeví účinné v zabraňování bakterii Helicobacter pylori, která způsobuje vředy, v přichycování na stěnách žaludku. Studie na 189 dospělých z roku 2005 s infekcí H. pylori ukázala, že pitím 2 sklenic brusinkové šťávy denně po tři měsíce se snížil stupeň a rozsah infekce (a to i pokročilých případů) v porovnání s těmi, kdo pili pouhé placebo.

Studie z loňského roku ukázala, že denní pití brusinkového džusu eliminovalo infekci Helicobacter pylori u dětí o 16%, přičemž u dětí pijících placebo bylo zlepšení pouze 1,5 procentní.

Jiný výzkum předpokládá, že tyto sloučeniny by mohli účinkovat při boji proti plak formujícím bakteriím v puse. Při laboratorních experimentech proanthocyanidiny v brusinkách zabránily streptokokům a jiným bakteriím v ústech v přilnutí na povrch. Ale vědci varují v užívání brusinkového džusu jako ústní vody, hlavně kvůli kyselinám obsaženým v brusinkách a cukru, jenž se do něj kvůli chuti přidává.

Brusinky mají vysoký podíl vitamínu A, E a C, železa, vápníku, draslíku a antioxidantů. To poslední zmíněné může vysvětlovat jejich schopnosti boje s rakovinným bujením a srdečními chorobami. Brusinky zvyšují podíl „dobrých" HD tuků a v laboratorních podmínkách zpomalují růst rakovinných buněk jater a prsu.

 

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

Telefon: +420 604 789 756

ZjBjZGQzN