Mlýnský obilný výrobek
Složení: pšeničný bulgur
Bulgur se získává z tvrdých odrůd pšenice. Zrna pšenice se namočí, uvaří a po vysušení podrtí na menší kousky. Pak se bulgur na sítech roztřídí na různě hrubé frakce podle velikosti zlomků. Bulgur je už předvařený, takže jeho využití v kuchyni je velice snadné. Nejznámější uplatnění bulguru je v libanonském salátu tabouli, ale dá se využít také v řadě zeleninových nebo masitých jídlech. V České kuchyni se bulgur používá do nádivek, karbanátků, polévek nebo jako příloha k masům. Bulgur je lehce stravitelný, má osobitou oříškovou chuť a má příznivé nutriční složení, protože obsahuje vlákninu (podporuje činnost střev), vitamíny (A), minerály, fosfor, železo a hořčík. Působí také blahodárně na nervovou soustavu.
Návod na přípravu: Příprava bulguru je velmi jednoduchá. Bulgur propláchneme, zalijeme vroucí vodou (poměr 1:2, t.j. 1 díl bulgur a 2 díly vody), přídáme sůl, kapku oleje, povaříme 3 minuty a necháme 20 minut dojít.
Skladování: skladujte v suchu do 210C a relativní vlhkosti 70%.
Alergeny: Obsahuje lepek.
Veronika Bartošová VeBaFood
Kachlíkova 887/9
Brno - Bystrc - 635 00
info@vebafood.cz
+420 604 789 756
Vytvořeno systémem www.webareal.cz