S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » KOŘENÍ » Cayenský pepř 30g


        

Cayenský pepř 30g

Pravý Indický Cayenský pepř

novinka

 

Skladem: 8 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 10160
EAN kód: 8594172457455
naše cena bez DPH : 26,09 Kč (1,13 €)
naše cena s DPH (15 %):
30,00 Kč (1,30 €)

do košíku:
  ks  

Kayenský pepř jsou mleté sušené papričky Cayenne. Označení pepř vzniklo v minulosti chybným překladem slova pepper, které znamená paprika nikoliv pepř. Vyzkoušejte kvalitní Kayenský.

Kayenský (kajenský) pepř dosahuje pálivosti až 45 000 SHU, která je pro běžného konzumanta poměrně vysoká. Proto doporučujeme při dávkování kayenského (kajenského) pepře postupovat obezřetně!

Kayenský pepř by měl být vnímán jako základní koření ve Vaší kuchyni.
Vyzkoušejte kajenský pepř a zjistíte, že jím můžete nahradit běžnou pálivou papriku i mletý černý pepř.

Vnitřní užití kayenského pepře je vhodné pro:

  • Podlitiny, hematom
  • Křečové žíly
  • Trombózy 
  • Srdeční arytmie (kapsaicin funguje jako přírodní blokátor kalcia)  
  • Omrzliny - Je popsán případ, kdy v 19. století aplikace kajanského pepře několikrát denně zachránila jednoho kočího před amputací nohou kvůli omrzlinám
  • Otrava z potravin - ostré chilli papričky ničí bakterie Vibrio vulnificus - původce otravy, Escherichia coli, Shigella, Salmonella
  • Usazování hlenů v plicích - špetka kajanského pepře do jídel pomáhá uvolňovat hleny

Zevní použití kayenského pepře je vhodné pro:

  • Podchlazení - aplikace rozemleté chilli papričky na chodidla
  • Řezné rány - kajenský pepř pomáhá zastavit krvácení
  • Omrzliny - připravuje se slabý odvar z červených papriček. Půl šálku červených papriček se vaří sedm minut v 2 a půl litru vody. Pak se přecedí a po dosažení přijatelné teploty se jím omývají postižená místa na kůži.

Pálivá složka v kajenském pepři se nazývá kapsaicin (nesprávně kapsicin, capsaicin) je rostlinný alkaloid jehož chemický název je 8-methyl-N-vanillyl-6-nonenamid a vzorec pak C 18 H 27 NO 3.  Pro savce včetně člověka vyvolává pocit pálení při styku se zliznicí. a vyvolává pocit pálení v každé tkáni, se kterou přijde do styku. Kapsaicin a tedy i kayenský pepř má prokazatelné termogenní účinky, které jsou základem pro spalování tuku. 
Pro svou perfektní paprikovou chuť a decentní pálivost doporučujeme kajenský pepř používat místo obyčejné pálivé papriky.

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

Telefon: +420 604 789 756

MGYxM2R