Kompletní specifikace
Složení: semeno cizrny
Cizrna, známá jako římský hrách, je celosvětově třetí nejvýznamnější luštěnina po hrachu setém a fazole obecné. Cizrna obsahuje vysoké procento vápníku, hořčíku i fosforu. Můžeme jí podobně jako hrách zakoupit buď v konzervě a konzumovat ji rovnou nebo ji můžeme zakoupit suchou a pak následně vařit.Uvařená cizrna má mnohostranné použití a je vhodná do salátů, k těstovinám, k přípravě pomazánek anebo jemného pyré.
Návod na přípravu: Cizrnu tak jako každou luštěninu je potřeba namočit do vody minimálně na 8 hodin. Pak vodu slijeme a zalijeme čistou studenou vodou a vaříme mírným varem hodně do měkka určitě alespoň jednu hodinu. Vodu solíme většinou až v polovině doby varu nebo jěště lépe na závěr. Uvařenou cizrnu scedíme a používame při přípravě pokrmů tak jako luštěninu.
Skladování: skladujte v suchu a chraňte před přímým slunečním zářením.
Alergeny: Může obsahovat stopy sóji a jiných ořechů.