S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » RÝŽE » Jasmínová rýže bílá 500g


        

Jasmínová rýže bílá 500g

 

akce

Skladem: 5 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 140098
Výrobce: Zdraví z přírody s.r.o.
EAN kód: 8594072105371
běžná cena 37,00 Kč (1,61 €)
naše cena bez DPH : 23,48 Kč (1,02 €)
naše cena s DPH (15 %):
27,00 Kč (1,17 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Jasmínová rýže bílá 500g

Složení: rýže setá 100%

Jasmínová rýže je nejoblíbenější surovina používaná v thajské kuchyni (nejvíce se pěstuje v severním Thajsku). Zrníčka jsou dlouhá, lehce průsvitná s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí. Jasmínová rýže má schopnost regulovat množství cholesterolu v krvi. 

Návod na přípravu: Jasmínovou rýži propláchneme ve vlažné vodě. Do hrnce dáme 1 díl jasmínové rýže a 1,5 dílu studené vody, osolíme a přivedeme k varu. Pak plamen stáhneme a dusíme asi 15 minut při nižší teplotě. Voda by měla být po 15 minutach vypařená. Pak rýží promíchamé a necháme jěště 10 minut dojít. 

Skladování: skladujte při teplotě do 250C a relativní vlhkosti vzduchu 70%.

Alergén: Může obsahovat stopy sóje a jiných ořechu.

Královna thajské kuchyně

 

Jasmínová rýže, nejoblíbenější surovina používaná v thajské kuchyni, je svým vzhledem a chutí velice podobná rýži Basmati. Zrníčka jsou dlouhá, lehce průsvitná s příjemnou ořechovou vůní a lepivou konzistencí. Při vaření voní rýže po jasmínových květech a je velmi zdraví prospěšná. Jasmínová rýže má dokonce schopnost regulovat množství cholesterolu v krvi.

Jednička pro asijskou kuchyni

Jasmínová rýže se nejvíce pěstuje na severu Thajska. Právě díky výjimečným vlastnostem půdy v této oblasti a subtropickému klimatu, dostává jasmínová rýže své charakteristické aroma. Oblibu si našla po celé Asii, Americe i Evropě. Nejvíce se však používá v čínské a thajské kuchyni, kde se rýže jí hůlkami a je tedy potřeba, aby držela pohromadě.

Ideální do pilafů a dezertů

Díky své lepivé konzistenci je jasmínová rýže ideální pro přípravu nejrůznějších pilafů, nákypů, salátů a sladkých dezertů. Můžete ji samozřejmě připravit i jako přílohu, jen musíte mít na paměti, že se jasmínová rýže nikdy nebude sypat. Její chuť je velmi charakteristická, ale jemná, takže nepřebíjí chuť ostatních ingrediencí.

Jak správně připravit jasmínovou rýži?

Jasmínová rýže je vynikající záležitost, pokud ji umíte správně připravit. Ne každý totiž doma vlastní hrnec na rýži, u kterého je pokaždé záruka perfektního výsledku.  Jak tedy na to? Nejprve rýži properte. Potom dejte do hrnce 2 díly vody a 1 díl rýže. Přiveďte k varu a poté přesuňte na nejmenší plotýnku, kde nechte rýži pomalu probublávat zhruba 15 minut. Po této době už by měla být všechna voda vyvařená. Rýži ještě nechte chvíli odpočinout a před podáváním ji nakypřete.

Rýže jako zdroj cenných vitamínů

Hodně lidí ví, že rýže je vhodná výchozí surovina při dietách, protože je netučná. To však není její jediná výhoda. Rýže obsahuje velmi cenný sodík a vitamín B1, který nám pomáhá lépe trávit. U jasmínové rýže navíc vědci potvrdili její příznivý vliv na snižování cholesterolu v krvi. I proto by se rýže měla v našem jídelníčku objevovat co nejčastěji.

 

NDI5Y