S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » Kernotto špaldové 500g


        

Kernotto špaldové 500g

 

Skladem: 7,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 140113
Výrobce: Zdraví z přírody s.r.o.
EAN kód: 8594046762821
naše cena bez DPH : 26,09 Kč (1,13 €)
naše cena s DPH (15 %):
30,00 Kč (1,30 €)

do košíku:
  ks  

Špaldové kernotto jsou velké kroupy. Tento výrobek vzniká šetrným

obroušením špaldových zrn. Špaldové kernotto se podobá zrnu, ale je

obroušené od tvrdé obalové vrstvy, a proto není nutné kernotto pro uvaření

namáčet. Po uvaření vypadá jako ječné kroupy, které známe z jitrnic nebo

polévek. Kernotto můžete použít všude tam, kde je vhodné i zrno, a usnadnit

si tak přípravu špaldových pokrmů.  Vyniká chuťovými vlastnostmi, vysokou

nutriční hodnotou a rychlou přípravou nahrazuje zcela rýži. Výhodou kernotta

je krátká doba přípravy.

 

Použití:

do polévek, salátů, dezertů, karbanátků, zapékaných pokrmů, jako příloha.


Špaldové kernoto lze připravit jako výživnou snídani na sladko na způsob

müsli. V ranních hodinách totiž naše tělo tráví sacharidy z obilovin nejlépe.

Odvážené množství špaldového kernota propereme ve studené vodě,

scedíme, zalijeme čistou vodou a dáme vařit. Lehce přisolíme.

 

Sladké kernoto

140 g špaldového kernota + 500 ml vody

30 g sušeného sojového nápoje „Zajíc“ s příchutí smetany

10 g karobu

30 g rozinek sultánek

30 g medu (dle chuti)

1 lžička (cca 5 g) panenského oleje z vlašských ořechů

pár oříšků na ozdobu

3 kapky citrónového aromatického oleje „Just“

 

 

Špaldové kernoto s rajčatovou omáčkou

500 g špaldového kernota

350 ml drcených rajčat Passata

2 menší cibule

česnek podle chuti, mořská sůl

mleté koření

2 lžíce panenského olivového oleje

tvrdý sýr nebo tofu

bazalka nebo pažitka

 

Kernoto propláchneme na sítku a připravíme jako ryži (v poměru 1,5 dílu

vody na 1 díl kerneta). Zajímavá a chutná je i kombinace 1 díl kernota a 1 díl

rýže. Rajčatová omáčka: Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibuli a

česnek. Po chvíli přidáme drcená rajčata se šťávou. Osolíme, okořeníme a

necháme dusit asi 5 minut. Nakonec přidáme bylinky. Podáváme se

strouhaným sýrem nebo s uzeným tofu nakrájeným na kostky.

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

Telefon: +420 604 789 756

YzcyMm