Těstovina semolinová
Složení: hrubě mletá pšeničná krupice (tvrdá pšenice Triticum durum)
Kuskus je jednou ze základních potravin severoafrické kuchyně. Jedná se o spařenou a do kuliček tvarovanou krupici z tvrdé pšenice. Kuskus je velmi výživný, obsahuje spoustu uhlohydrátů, vlákninu, bílkoviny, vitamíny (B,E), dále vápník, železo a fosfor. Kuskus se při přípravě nevaří, ale zalévá vroucí vodou. Kuskus zaujímá pozici velmi všestranného pokrmu. Lze ho použít ve slané i v sladké podobě. Je hlavní složkou nebo přílohou mnoha jídel ze zeleniny jako například z rajčat, mrkve, dýně, cukety, zelí a většinou i masa, ať už drůbežího, hovězího, jehněčího nebo také ryby. Studený kuskus se podává hlavně jako salát.
Návod na přípravu: Příprava instantního kuskusu je velmi jednoduchá. Kuskus zalijeme vroucí vodou (v poměru 1:2, t.j. 1 díl kuskusu a 2 díly vody, promíchamé vidličkou, přikryjeme pokličkou a necháme 10 minut odstát.
Skladování: skladujte v suchu do 25°C a relativní vlhkosti 70%.
Alergeny: Obsahuje lepek.
Veronika Bartošová VeBaFood
Kachlíkova 887/9
Brno - Bystrc - 635 00
info@vebafood.cz
+420 604 789 756
Vytvořeno systémem www.webareal.cz