Úvod » SUŠENÉ PLODY » Makadamové ořechy 50g
Kompletní specifikace
Původem z Austrálie, Nové Kaledonie a indonéského Sulawesi, makadamy jsou opravdovou lahůdkou pro oříškové fajnšmekry. V jejich velice tvrdé skořápce se navíc spolu s unikátní krémovou chutí skrývají i výjimečné nutriční hodnoty. Ne nadarmo jsou tak označovány za krále mezi oříšky. V porovnání s ostatními běžnými druhy ořechů jako jsou např. mandle, nebo kešu, obsahují velké množství tuků. 80% z nich je ve formě užitečných jednoduchých nenasycených tuků. Toto procento je dokonce vyšší než u oleje olivového a australské Centrum pro výzkum lidské výživy (Human Nutrition Research Center) svým výzkumem z roku 2003 potvrdilo, že konzumace makadamových ořechů mimo jiné „významně snižuje hladinu cholesterolu v lidském organismu“. Oříšky jsou i bohatým zdrojem bioflavonoidů a tokoferolů (vitamin E), které mají silné antioxidační účinky a pomáhají držet v uctivé vzdálenosti od těla rakovinu a nemoci srdce. Z minerálů obsažených v makadamech jmenujme zejména kalcium, fosfor, selen a železo. Za zmínku jistě stojí i bohatý obsah vitamínu A, tiaminu (B1), riboflavinu (B2) a niacinu (B3). Makadamy jsou dále nejbohatším rostlinným zdrojem nenasycené mastné kyseliny Omega 7(kyselina palmitoleicová), která se používá jako přísada do drahých pleťových krémů. Nebudeme tedy nijak přehánět, když řekneme, že při konzumaci těchto oříšků si pochutnají nejen vaše chuťové pohárky, ale na své si přijde i pokožka, vyživovaná takto zevnitř. Oříšky jsou vhodné k přímé konzumaci, dá se z nich vytvořit výtečné oříškové mléko, a pokud rádi experimentujete, tak je zkuste utlouct v moždíři s naším syrovým kakaem a trochou agáve sirupu. Věříme, že si na nich budete pochutnávat stejně tak, jako my.
Obsah: 50g Země původu: Keňa