S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » MOUKY » Mouka žitná chlebová T 930 1Kg


        

Mouka žitná chlebová T 930 1Kg

 

Skladem: 3 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: 140028
Výrobce: MLÝN M+B, s.r.o.
EAN kód: 8594046765181
naše cena bez DPH : 22,61 Kč (0,98 €)
naše cena s DPH (15 %):
26,00 Kč (1,13 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Mouka žitná chlebová T 930 1Kg

Je speciální hladká mouka na chléb a chlebové výrobky

Obsahuje pestrou škálu minerálních látek. Dodává chlebu a tmavému pečivu typickou chuť a aroma. Celožitné pečivo je hutnější než pšeničné a má menší objem.

Je vhodná pro pečení chleba, chlebového pečiva, perníků a k výrobě chlebového kvasu. Celožitné pečivo doporučujeme péci ve formě.

TIP: Kombinací této mouky s pšeničnou chlebovou moukou získáte různé varianty chlebových těst.

 

Dalamánky

Ingredience

  • 350 g mouky Babiččina volba na kynuté těsto
  • 150 g mouky Babiččina volba žitná chlebová
  • 13 ml octa
  • 3 g mletého kmínu
  • 15 g čerstvého droždí
  • 330 ml vlažné vody
  • 10 g soli
  • Na posypání: žitná mouka, hrubá sůl, kmín

Postup

Do mísy nalijte vlažnou vodu a přidejte ostatní suroviny. V robotu nechte pomalu míchat 10 minut.

Těsto rozdělte na 8 stejných dílů, na pomoučněném vále z nich rukou vytvarujte bochánky, které lehce pomoučněte, přikryjte potravinářskou folií a nechte 30 minut zrát.

Po této době bochánky lehce stlačte na tlustou placku a z placek stočte válečky (které můžete ještě pomoučnit). Takto připravené dalamánky položte na plech a nechte 40 minut kynout (zvětší 2x objem).

Poté každý kus podélně nařízněte ostrým nožem a do řezu vsypte směs kmínu a hrubé soli. Na dno trouby umístěte prázdný plech a troubu vyhřejte na 250 °C. Vložte plech s dalamánky a na dno na prázdný plech nalijte hrnek vody – pozor, vytvoří se oblak páry. Ihned zavřete dvířka trouby a nechte péci 5 minut.

Poté troubu otevřete, vyvětrejte páru a teplotu stáhněte na 180 °C. Pečte cca 12 minut, až se vytvoří zlatá kůrka.

Babiččina volba - Recept - Dalamánky

Y2Q1MDd