S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » SEMENA KLÍČKY » Ředkvička semena na klíčky 20 g


        

Ředkvička semena na klíčky 20 g

akce

 

Skladem: 2,00 ks
Dostupnost: skladem
Číslo produktu: KL9
EAN kód: 5907595506526
běžná cena 35,00 Kč (1,52 €)
naše cena bez DPH : 26,09 Kč (1,13 €)
naše cena s DPH (15 %):
30,00 Kč (1,30 €)

do košíku:
  ks  

Klíčky ředkvičky díky vysokému obsahu vitamínu C zvyšují celkovou odolnost organismu zlepšují stav kůže, nehtů a vlasů, což umožňuje vysoký obsah síry. Klíčky mají 2 x více vitamínu C než kořen). Dále obsahují mnoho provitaminu A, vitamínů B1, B2, B12, E, vápník, fosfor, železo, magnezium. Zabraňuji a podporuji léčbu nachlazení, podporují vykašlávání hlenů a obsahují enzymy pomáhající trávení. Klíčky ředkvičky jsou hojně využívané v kulinářství. Mají ostrou chuť jako řada odrůd ředkviček a jsou ideální do zeleninových salátů, které pak nemusíme dochucovat ostrým kořením.

Doporučujeme jak k přímé konzumaci, tak i k dalšímu zpracování

Obecně o klíčcích

Klíčky jsou naklíčená semena, které jsou pro náš organismus perfektním zdrojem vitamínů a dalších cenných látek. Klíčky lze doma vypěstovat buď v klíčící misce, nebo na vatě, kdy v podstatě za 10 dnů od výsevu máte k dispozici zelenou hmotu plnou minerálů a vitamínu. Klíčky jako takové jsou součástí v jídelníčků všech kultur jíž skoro 5000 let. Klíčky jsou nejbohatším zdrojem vitamínu E a ve srovnání s bílou moukou obsahují několikanásobně vyšší množství vitamínů skupiny B, vápníku, hořčíku, železa, fosforu a draslíku.

Ideální je konzumovat klíčky syrové, kdy si tak zachovají maximum výživných látek a vitamínů. Jsou ideální do salátů, pomazánek nebo na pečivo. Klíčky se konzumují celé včetně kořenů. Tepelnou úpravou ztrácejí část své výživné hodnoty. Klíčky pomáhají k celkové očistě organismu, podporují léčbu srdečních a cévních nemocí a zároveň jsou vynikajícím zdrojem energie, minerálů a vitamínů.

 

Klíčení semen na klíčky - ředkvičky

Semena nejdříve propláchneme ve vodě pokojové teploty. Semínka vysypeme do připravené a hlavně čisté nádoby a zalijeme vlažnou, již převařenou vodou. Namáčíme několik hodin – maximálně 10 hodin. Semena pak propláchneme. Ředkvičku necháme klíčit na tmavším místě, Klíčíme ve speciální misce na klíčky, které lze zakoupit nebo na vatě a na talíři nebo obyčejné misce. Pravidelně proléváme vodou (2-3x denně, dokud všechny klíčky nevzejdou (6-10 dnů) První klíčky vhodné ke konzumaci se nám objeví po 3 až 6 dnech. Po vyklíčení klíčící miska by měla být umístěná na teplém místě (min. 18 stupňů C) a na světle, nikoliv na přímém slunci. Klíčky lze konzumovat od velikosti 1 cm, nejčastěji pak výhonky kolem 3 -6 cm. Před konzumací klíčky důkladně opláchnout. Klíčky uskladněné v chladničce vydrží 1 až 2 týdny.
 

Balení 20 gramů

 
 

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

Telefon: +420 604 789 756

OTZjMG