Pohanková krupice je nejhruběji namleté pohankové zrnko. Pohanka pro výrobu pohankové krupice je loupaná mechanicky.
Toto zpracování je šetrné a vede k zachování výživových hodnot pohanky. Pohanková krupice je zdrojem vitamínů skupiny B,
fosforu, vápníku, železa a rutinu . Pohanka je přirozeně bezlepková potravina, která je rovněž lehce stravitelná.
Pohanková krupice a využití v kuchyni: Pohanková krupice zcela nahradí hrubou mouku pšeničnou nebo klasickou krupičku.
Celiaci jej mohou použít k přípravě dětských kaší, těsta do halušek, knedliků, lívanců, moučníků a jiných.
Obsah: 400 g
Země původu: Česká republika
Výživové údaje ve 100g:
Energetická hodnota 1470 kJ
Bílkoviny 7,4g
Sacharidy 73,8g
Tuky 1,8g
Výrobce: Pohankový mlýn Šmajstrla s.r.o., Kopaná 806, 744 01 Frenštát pod Radhoště
Veronika Bartošová VeBaFood
Kachlíkova 887/9
Brno - Bystrc - 635 00
info@vebafood.cz
+420 604 789 756
Vytvořeno systémem www.webareal.cz