S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » POTRAVINY » PEČIVO » KOLÁČKOVA PEKÁRNA » ŽITNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB ČOKOLÁDOVÝ 700 g


        

ŽITNÝ KVÁSKOVÝ CHLÉB ČOKOLÁDOVÝ 700 g

POUZE OSOBNÍ ODBĚR NA OBJEDNÁVKU

 

Skladem: 1 ks
Číslo produktu: žitný10
naše cena bez DPH : 75,65 Kč (3,29 €)
naše cena s DPH (15 %):
87,00 Kč (3,78 €)

Řemeslný žitný chléb, vyráběný tradičními postupy s využitímmoderních technologií pečení. Výsledkem je vynikající stravitelnost, velmidobrý nutriční profil, přirozená trvanlivost a skvělá chuť. Zkrátka chlébvyrobený s láskou a úctou k pekařskému umění.

 

Chléb je vyráběný tradičním způsobem - třístupňovým vedením kvasů z žitné mouky, pečený "postaru", tedy na tvrdou kůrku a do měkka propečenou a vláčnou střídu.

Díky speciální patentované technologii pečení se tento chléb chlubí opravdu výjimečnými chuťovými vlastnostmi. Kromě příjemného chlebového aroma se vyznačuje krásně propečenou (nikoliv spečenou) kůrkou a v této kategorii nadstandardně jemnou a vláčnou střídou. Většina řemeslných formových žitných chlebů patří mezi těžší, méně vláčné a někdy až nepříjemně kyselé. U našeho chleba se naopak můžete těšit nejen na velmi dobrou stravitelnost a skvělé nutriční hodnoty, ale také na pravý nefalšovaný gurmánský zážitek.

Benefity:

  • Díky použití výhradně pravého žitného kvásku a tradiční pekárenské technologie výroby se jedná o pečivo s vynikajícími parametry stravitelnosti. Moderní "rychlené" chleby založené na zkrácené fermentaci (např. použitím pekařského droždí, moderních "startovacích" pekařských směsí apod.) negativně ovlivní nejen organoleptické vlastnosti (především chuť a vůni) ale zásadním způsobem zhorší i stravitelnost a výsledný nutriční potenciál!
  • Tím, že se jedná o necelozrnný chléb, klade na trávení menší nároky, což může být v některých situacích výhodné. Např. pro malé děti (kolem 3 let věku, u nichž je třeba dbát na postupné zatěžování gastrointestinálního traktu), může být tato varianta pro přechodné období přijatelnější, než těžké celozrnné chleby nebo průmyslově zpracované pečivo.
  • Použití pravého kvásku a dlouhé doby kynutí snižuje obsah antinutričních látek, které jsou jinak pro žitnou mouku charakteristické. Hodně diskutovaný je zejména vysoký obsah „škodlivého“ fytinu. Působením přirozeného mléčného kvašení dochází k částečnému rozložení fytinu, ale také k "předtrávení" škrobu, takže žitný chléb je pak lépe stravitelný.
  • Tento postup má mimo jiné pozitivní vliv i na přirozeně vyšší trvanlivost pečiva. Správně upečený kváskový chléb, pokud je správně skladovaný, vydrží i celý týden. Při přirozené fermentaci chlebové směsi totiž vznikají ochranné faktory, které následně v hotovém chlebu snižují riziko plesnivění.
  • Velkou předností tohoto chleba je zvolená technologie pečení. Chléb se peče v profesionální peci, s celou řadou patentovaných systémů, určených pro pečení velmi kvalitních řemeslných chlebů. Tato pec má výbornou teplotní stabilitu nutnou pro zajištění optimální teplotní křivky, což je zvláště důležité právě u žitných řemeslných chlebů. Rovnoměrné pečení bez vysychání navíc zajištuje optimální mazovatění škrobu při tvorbě kůrky. Kromě lepších organoleptických vlastností se tak sníží i tvorba nežádoucích provozních kontaminantů, které se v největší koncentraci tvoří právě v chlebové kůrce (např. rizikový akrylamid).

Složení:
žitný kvas z žitné mouky, žitná mouka, voda, jádra tykve, slunečnicovésemínko, lněné semínko, sůl, koření, čokoláda, sušené švestky. Obsahuje alergen č.1 (žitný lepek).

Podmínky skladování:
Chléb uchovávejte v chlebníku, v originálním balení nebo v čisté utěrce (plátýnku). Doporučená teplota pro skladování je 18 – 25 °C (Nikdy neskladujte v chladničce! Naopak při mrazírenských teplotách můžete chléb skladovat až několik měsíců, tedy při -18 °C v uzavřeném obalu).

Trvanlivost:
standardně 36 hodin po upečení, ale při dodržení správných skladovacích podmínek 5 – 6 dní.

"Logistická" poznámka:
S ohledem na to, že tradiční chléb se rodí den a půl a není to tedy žádná trendy "rychlokvaška" ze supermarketu.

KONTAKTY

Veronika Bartošová VeBaFood

Adresa: Kachlíkova 887/9

PSČ: Brno - Bystrc - 635 00

Email: info@vebafood.cz

Telefon: +420 604 789 756

MzEyNDRmN